Aktiviteter
LOGO

Info om championater finner du her.


Info om avlsvurderinger finner du her.


Info om poengcup finner du her. 

Nå nærmer vi oss den store helgen med championat, avlsvurdering og salgsvisning!


Litt viktig og nyttig info:


Championat!

Det er fortsatt mulig å melde til championatet! Frist for å komme med i programmet er 20. september! Påmeldingsavgiften skal være innbetalt senest denne datoen.


Utenlandsk deltager!

Vi har søkt om fritak for deponering av merverdiavgift ved grensepassering i forbindelse med championatet. Likevel må man deponere for kjøttavgiften på kr 5000,- pr hest. Dette er penger du vil få igjen etter at hesten er deklarert ut av Norge igjen. Det kan imidlertid ta noen uker. Av og til godtar tollerne at du legger igjen kontanter på tollstasjonen. I så fall får du pengene igjen ved deklarering ut av Norge (forutsatt at du passerer på samme grenseovergang).

For grensepassering må følgende gjøres:

-Helseattest fra offentlig veterinær (utstedt maks 48 timer før du reiser inn i Norge, gyldig i 10 dager).

-Hestens pass må følge hesten.

- Du må fremvise brevet som gir fritak for deponering av merverdiavgiften (ta kontakt med foreningen for å få dette) og deltagerliste der hesten står oppført.

- Deklarasjon inn og ut av Norge må fylles ut og vises i tollen for både inn og utreise. Privatpersoner kan få hjelp av tollen til utfylling av deklarasjonen. Næringsdrivende må bruke speditør til dette. Vi anbefaler da KGH som har personell med kunnskap om grensepassering med hest. Ta kontakt med foreningen for å få kontaktperson i KGH. Privatpersoner kan også benytte seg av speditør. Pris for hjelp med deklarasjon via KGH kommer på kr 2500-3000 for første hest. For ytterligere hester fra samme eier, kommer det på ca kr 150,- pr hest (flere hester kan føres på samme deklarasjonsskjema).

- på forhånd melder du deg som importør av hest hos Mattilsynet. Send mail til postmottak@mattilsynet.no


Avlsvurdering!

Har du en PRE hoppe eller hingst på 3 år eller mer som ikke er avlsvurdert har du mulighet til å få gjort dette på Starum fredag 6. oktober. Du må da snarest melde fra til LGANCCE! Siste frist er 25. september! I tillegg til avgiften du betaler til LGANCCE, betaler du kr 1000,- til foreningen (dekke transport, overnatting, kost etc for den spanske veterinæren samt leie av Starum).

Les mer om avlsvurderingen på LGANCCE sin side ved å trykke her.


Salgsvisning!

Har du en PRE å selge eller ønsker du å kjøpe en PRE?

På lørdag ettermiddag (ca kl 17) vil det være mulig å vise PRE hester som er til salgs. For medlemmer av foreningen er det gratis å vise hest. For andre som vil vise hest vil det koste kr 400,-. Meld på så snart som mulig!


Tilleggsregistrering!

Fra 1. juni ble det påbudt å tilleggsregistrere alle hester som ikke stambokføres i Norge (gjelder hester som har permanent opphold i Norge) i det nasjonale hesteregisteret. Dette gjelder da vår rase. Fredag 6. oktober kan man få dette utført i administrasjonsbygget til Norsk Hestesenter fram til 15:00. Lørdag formiddag kan man også få dette utført på stedet. Hestens pass og eieropplysninger (navn, adresse, fødselsdato og mobilnummer) leveres til sekreteriatet senest 10:30 og hentes senere på dagen. Pris for tilleggsregistrering er kr 755,- pr hest. Les mer om tilleggsregistrering her og her.CLINIC OG FESTHELG PÅ STEINSETH RIDESENTER (FLYTTET FRA LEFDALS RIDESKOLE) 27. OG 28. MAI 2017


Norsk P.R.E. Avlsforening inviterer til clinic og sosial samling for alle med iberiske hester (krysninger også velkomne). Du kan delta med eller uten hest.


• Lørdag og søndag blir det clinic med spanske Marisol Lòpez Candel (maks ni ekvipasjer – dressur, arbeid for hånd, alta escuela og evt kjøring). Alle nivåer. Privattime, 45 minutter per dag.

• Lørdag ettermiddag blir det clinic med Ole Kristian Jahr Indresæter (visning av hest på utstilling).

• Lørdag kveld blir det sosial samling og middag med kort foredrag fra Marisol López Candel.


Melder du deg på med hest til den ene clinicen, inkluderer det også fotplass på den andre clinicen - samt garantert plass til lørdagens middag/samling med kort foredrag.


Mer info om Marisol Lòpez Candel og Ole Kristian Jahr Indresæter finner du under eller kontakt foreningen.


All påmelding gjøres til info@prenorge.no

Medlemmer av foreningen får rabatt.


Priser:

Marisol López Candel: kr 2.750 (medlem av P.R.E foreningen)/ kr 2.950 (ikke medlem)

Inkluderer to individuelle ridetimer med Marisol, tilskuerplass på mønstringsklinikken med Ole K J Indresæter. Garantert plass under middagen (inkl kort foredrag fra Marisol) - mat kommer utenom.


Mønstringsclinic:

Pris m/hest): 550,- (medlem)/700 ,- (ikke medlem)


Tilskuerplass:

Kr 50,- for medlemmer av foreningen og kr 100,- for ikke medlem. .


Oppstalling: kr 300 pr døgn inkludert flis. Dagboks kr 250,-.

Anbefalt overnatting er Hotel Vettre. Det vil bli felles middag der på lørdag kveld kl 20:00..


Middag lørdag: kr 275,- pr pers på Thon hotel Vettre (middagsbuffè kl 20)


For mer informasjon og påmelding: info@prenorge.no


Marisol Lòpez Candel har vokst opp med oppdrett og trening av P.R.E. i Spania. Hun har lang erfaring med dressur, ridning i damesal og arbeide for hånd. Hun har også mye kunnskap om kjøring og øvelser over marken. Marisol har hovedfokus på rytterens sete – og følsom ridning. Hun tilpasser seg alle nivåer.Ole Kristian Jahr Indresæther har lang erfaring med mønstring. Han har jobbet med showhester i Storbritannia og vist de fleste heste- og ponniraser på en rekke utstillinger i inn- og utland. Han har vist hester på flere P.R.E. championat og har bl.a også vist hingster på ponnikåringen 12 år på rad


Norsk PRE avlsforening v/Kåre Liadal, Liadalsvegen 882, 6152 Ørsta

Org. nr. 994 050 508 Kontonr. 1503.12.96622

E-mail: info@prenorge.no