Hingster i avl
LOGO

Oppdatert 27.10.20

P.R.E. hingster tilgjengelig for avl i Norge

Hingst til avl: tekst og inntil to bilder. Gratis for medlemmer og kr 300 for ikke-medlemmer. Annonsen gjelder per avlssesong og hingsten skal være norskeid. Info og bilder sendes til Guro Hansen på e-post: ghanshest@gmail.com

 

Hingster tilgjengelig 2020:

Eplehagens Octan

Eplehagens Octan har plass til en hoppe for naturlig bedekning våre/sommer 2020. Eplehagen PRE, Brumunddal. Dette er Octan sin første sesong med bedekning. 


Octan er 4 år og ble avlsgodkjent med fine karakterer høsten 2019. Han ble også unghingstchampion samme år. Sort hingst av barokk type. Han ble målt til 160 cm i mankehøyde september 2019 (på avlsgodkjenningen). Hans far er Nocivo og mor er calificadohoppen Quincalla V. Søk gjerne opp Eplehagens Octan på facebook for å se flere bilder og videoer av han. Både mor og far har også egne facebooksider der du kan se bilder og videoer av de og avkom. 


Kontakt Guro Hansen på ghanshest@gmail.com eller mobil 95841041 hvis du er interessert i å bruke Octan på din PRE hoppe. 

Hingster tilgjengelig 2019:

Infante 25

Infante 25 vil ta imot et begrenset antall hopper i Brumunddal fra slutten av mai. Les mer om Infante her.

Hingster tilgjengelig 2018:

G Marengo

Flott allsidig Pre hingst tilbyr naturlig bedekking.


Veldig god ridbarhet og godt gemytt. Går MB dressur og 105 sprang. God stor gang, flotte kneløft og god rund galopp.


Kr 2000,- ved bedekking og kr 4000,- ved 90 dagers drektighet.


100kr Pr dag ved oppstalling av hoppe.


Har gitt mange fargede avkom med godt gemytt. 


Kontakt eier på

mobil nr: 41637511

epost: trine.svendsrud@modum.kommune.no

Olè Cruz

Olé Cruz født i Madrid 2012. Han har et fantastisk gemytt. Kåret i Spania med topp bedømning. Han har hele 104 poeng av 110 mulige. Broren er den verdensberømte olympiske dressurmesteren Fuego (se video her). De har samme far, som er den kjente Utrerano VII. Mor til Olé er Indala-Cruz.


Olé er avlet på god ridbarhet så han egner seg godt til både dressur og sprang da han har vist at han har talent til begge deler. Han er også en super turhest med masse vilje og power samtidig som han er kontrollerbar og kald i hodet. Lydig og snill er han dagen lang! Han holder også på å lære seg å gå foran vogn nå så blir nok en super kjørehest etterhvert også. Han tar det meste på strak hov!


Alltid blid og har aldri sett ham sur. Rir masse sammen andre hester og han er alltid vennlig mot alle både hester, hunder og folk.


Vil benytte insemineringsmetoden så han vil bli tappet på bestilling. Hopper er hjertelig velkommen hit til gården hvor vi har både oppstalling og store økologiske beiter. Vi kan også sende sperm til de som ikke har mulighet til å reise hit med hoppene.


Kontakt eier Annikken Ottesen på

mobil nr: 91199239

epost: Annikkenottesen@hotmail.comHingster tilgjengelig 2017:

Nocivo

Sort P.R.E hingst født 1999. ca 157 cm i mankehøyde. E: Majestuoso V U: Nociva

Oppdretter : Marquez De Velilla , Spania


I stamtavlen hans finner du kjente hingster som Leviton, Agente, Maluso, Jenson og Tangible. Faren til Nocivo er Romero Benitez hingsten Majesuoso V. På farssiden er det Romero Benitez og Militar linjer som går igjen. På morssiden finner man linjer som Escalera, Terry og Bohorquez Riaz i tillegg til Militar.


Nocivo har gått aktivt konkurransekjøring som ung og ble Maraton Champion for tospann på SICAB i 2004 (5 år gammel) sammen med hingsten Mulato. Nocivo kom til Norge i januar 2012. Allerede i mars samme år ble han stilt med kjøreprøve på kåring for spesialraser på Starum. Han ble 2.premiert med nr 1 i kvalitet. Han har oppnådd gode poeng og plasseringer på diverse show og utstillinger i Norge.

Nocivo er en holdbar hest som til tross for en aktiv konkurransekarriere i ung alder, fortsatt har friske fine ben og er i jevn bruk. I en alder av 17 år debuterte han som dressurhest på lett nivå, og han har begynt å smake på det å forsere bommer. Sprangteknikken som så ut til å være fraværende, ser ut til å være der likevel. Så hvem vet? Kanskje han debuterer i sprang på lavt nivå (rytteren er ikke så tøff) før han fyller 20?

Nocivo har ett meget godt gemytt og svært gode bevegelser. Han er en hingst det er enkelt å ta med seg ut på stevner, utstillinger og kurs. .


I 2017 vil Nocivo ta i mot maks tre hopper til bedekning. To plasser er allerede reservert pr oktober 2016. Nocivo står oppstallet i Brumunddal, Norge. Han bedekker naturlig for hånd. Ønsker du mer informasjon,ta kontakt med Guro Hansen på Facebook, på tlf +47 95841041 eller e-post: ghanshest@gmail.com/kontakt@eplehagenpre.com .


Hjemmeside: www.eplehagenpre.com

Norsk PRE avlsforening v/Kåre Liadal, Liadalsvegen 882, 6152 Ørsta

Org. nr. 994 050 508 Kontonr. 1503.12.96622

E-mail: info@prenorge.no