NYHETER!
LOGO

Link til resultater og bilder fra Campeonato 2018 finner du her.

AVLSVURDERING OG STAMBOKTJENESTER NÅ SOM AVTALEN OM STAMBOKTJENESTER VIA SVERIGE ER SAGT OPP!


ANCCE sa sommeren 2017 opp sin samarbeidsavtale med ANCCE Suecia som en følge av overgang til nytt styre i ANCCE Suecia. En følge av dette, er at hver enkelt PRE eier her i Norge nå må kontakte LGANCCE direkte for å få utført stamboktjenester som søknad om eierkode/oppdretterkode, eierskifte, innskriving av føll mm. I en egen fane under "Om rasen" finner du mer informasjon om hvordan du går fram for å få utført noen av de vanligste stamboktjenestene. 


Angående avlsgodkjenning har styreleder vært i kontakt med ANCCE og formidlet at det er viktig at vi får avholdt en avlsvurdering før vinteren trår til for fullt her i landet. I den forbindelse er det viktig at alle som har PRE hester som skal avlsgodkjennes i år, melder inn dette snarest til LGANCCE! I tillegg ønsker vi at at dere melder fra til oss via mail hvilke hester dere har meldt på og hvor i landet dere holder til. På den måten kan foreningen være litt på offensiven i forhold til hvor en slik avlsvurdering kan avholdes.

Ermitaño III død


4/4-17 ble det offentlig kjent at Ermitaño III hadde dødd i en alder av 32 år. Ermitaño var den første PRE hingsten som fikk utmerkelsen Elite i den spanske stamboken. Han var 27 år da han ble utnevnt til Elitehingst og i flere år var han eneste hingst med denne høythengende utmerkelsen. Det var først i 2016 at det ble utnevnt ytterligere to hingster med Elite tittelen. Ermitaño er registrert med 260 avkom i stamboken og 1907 barnebarn så langt. Mange av hans etterkommere har fått utmerkelsen Young Recommended Breeding Stock.


Også i Norge finnes det etterkommere etter denne viktige P.R.E.  hingsten.
Bilde lånt fra ANCCE

Norsk PRE avlsforening v/Kåre Liadal, Liadalsvegen 882, 6152 Ørsta

Org. nr. 994 050 508 Kontonr. 1503.12.96622

E-mail: info@prenorge.no