Norsk P.r.E. avlsforening

Pura Raza Española

logo-M

Om avlsvurdering

Covid-19 endret planene for både championat og avlsvurdering i 2020 og 2021 .  Vi fikk til slutt avholdt avlsvurdering høsten 2021. 

De som har vært med på dette før, vet at vi dessverre ikke kan gi noe mer eksakt informasjon om tidspunkt og sted før det nærmer seg. Dette på grunn av at vi må vite hvilke hester som er påmeldt samt flytidene til veterinæren (som kommer fra Spania), før vi kan detaljplanlegge. Det er derfor viktig at alle dere som vil ha hest til avlsvurdering  tar fatt i prosessen og melder interesse i god tid. 

Nedenfor følger informasjon om avlsvurderingen og hvordan dere melder inn hester til denne.

 
HVA ER AVLSGODKJENNING?

Alle PRE hester som skal avles på må være avlsgodkjente av en spansk, autorisert veterinær i LG Ancce (stamboken). Hesten må være fylt 3 år før den kan vurderes. Om ikke både hoppe og hingst er avlsgodkjent, vil ikke føllet bli registrert som PRE. Du trenger også avlsgodkjenning for å delta på championat dersom hesten er eldre enn 4 år (gjelder ikke vallaker).

I Norge foregår avlsvurderingen (basis avlsgodkjenning) én gang i året. Det er stamboken i Spania som styrer endelig tidspunkt for denne og hvem de sender til Norge, mens Norsk P.R.E Avlsforening kan påvirke datoen og tilrettelegge for en best mulig gjennomføring.

 

HVA SKJER PÅ SELVE AVLSVURDERINGEN?

Hesten skal vises i longe i alle tre gangarter og den skal stå i ro mens veterinæren tar mål (mange mål!)

 

HVORDAN GÅR JEG FREM FOR Å MELDE INN HEST TIL AVLSVURDERING?

Før du søker:

Du må ha opprettet stutterikode og fått tilgang til bestilling av tjenester fra stamboken (Access for Breeders på siden til LGAncce ). Har du ikke stutterikode, kan du lese her hvordan du skaffer deg det: http://prenorge.no/stamboktjenester/

 

SØKNAD OM AVLSVURDERING MELDES INN TIL LGANCCE OG AVGIFTEN BETALES VIA WEBEN:

(Instruks for denne prosessen finner du ellers her: https://www.lgancce.com/web/sites/default/files/pages_related_documents/206_ingles.pdf)

  • Videre logger du inn på ‘Access for Breeders’ på siden til LGancce og går til Payment for services (i venstre meny), velger service 206-> antall hester-> add payment -> close payment – og videre til ønsket betalingsmåte.
  • NB! Informer foreningen via en e-post til info@prenorge.no om din påmelding. Da blir det lettere for oss å komme med innspill til praktisk gjennomføring av avlsgodkjenningen.

 

HVA KOSTER AVLSVURDERING?

Prisen for avlsvurdering er todelt: En fast avgift betales ved påmelding til LGancce (€85,-pr hest). Denne dekker spansk veterinær og administrative kostnader i LGAncce. Vi må selv dekke flyreise, overnatting, mat og reiser innenlands for veterinæren. Kostnaden på dette fordeles på de hestene som er påmeldt. Denne summen etterfaktureres hver enkelt.

Norsk P.R.E. avlsforening
v/ Kåre Liadal,
Liadalsvegen 882,
6152 Ørsta

E-post info@prenorge.no

Org. nummer 994 050 508
Kontonummer 1503.12.96622