Norsk P.r.E. avlsforening

Pura Raza Española

logo-M

Om avlsvurdering

Covid-19 endret planene for både championat og avlsvurdering i 2020 og 2021 . 
Vi fikk til slutt avholdt avlsvurdering høsten 2021. 

AVLSVURDERING 2022

Vi vil gjøre vårt beste for å kunne arrangere avlsvurdering den 09.09.2022 om påmeldingen til det er stor nok. LG-Ancce har sagt vi bør ha rundt 10 hester for at de skal betale lønnen til veterinæren.

Det er viktig at alle som har hest som ønsker avlsvurdering melder den inn til LG så snart som mulig slik at vi får oversikt og kan ta fatt i prosessen. Detaljplanlegging vil skje når vi vet hvor mange hester som er påmeldt, og da kan se flytider for veterinær (som kommer fra Spania) , osv.
Gi gjerne beskjed til oss i foreningen også når dere har meldt dere på.

Nedenfor følger informasjon om avlsvurderingen og hvordan dere melder inn hester til denne.

 
HVA ER AVLSGODKJENNING?

Alle PRE hester som skal avles på må være avlsgodkjente av en spansk, autorisert veterinær i LG Ancce (stamboken). Hesten må være fylt 3 år før den kan vurderes. Om ikke både hoppe og hingst er avlsgodkjent, vil ikke føllet bli registrert som PRE. Du trenger også avlsgodkjenning for å delta på championat dersom hesten er eldre enn 4 år (gjelder ikke vallaker).

I Norge foregår avlsvurderingen (basis avlsgodkjenning) én gang i året. Det er stamboken i Spania som styrer endelig tidspunkt for denne og hvem de sender til Norge, mens Norsk P.R.E Avlsforening kan påvirke datoen og tilrettelegge for en best mulig gjennomføring.

 

HVA SKJER PÅ SELVE AVLSVURDERINGEN?

Hesten skal vises i longe i alle tre gangarter og den skal stå i ro mens veterinæren tar mål (mange mål!)

 

HVORDAN GÅR JEG FREM FOR Å MELDE INN HEST TIL AVLSVURDERING?

Før du søker:

Du må ha opprettet stutterikode og fått tilgang til bestilling av tjenester fra stamboken (Access for Breeders på siden til LGAncce ). Har du ikke stutterikode, kan du lese her hvordan du skaffer deg det: http://prenorge.no/stamboktjenester/

 

SØKNAD OM AVLSVURDERING MELDES INN TIL LGANCCE OG AVGIFTEN BETALES VIA WEBEN:

(Instruks for denne prosessen finner du ellers her: https://www.lgancce.com/web/sites/default/files/pages_related_documents/206_ingles.pdf)

  • Videre logger du inn på ‘Access for Breeders’ på siden til LGancce og går til Payment for services (i venstre meny), velger service 206-> antall hester-> add payment -> close payment – og videre til ønsket betalingsmåte.
  • NB! Informer foreningen via en e-post til info@prenorge.no om din påmelding. Da blir det lettere for oss å komme med innspill til praktisk gjennomføring av avlsgodkjenningen.

 

HVA KOSTER AVLSVURDERING?

Prisen for avlsvurdering er todelt: En fast avgift betales ved påmelding til LGancce (€85,-pr hest). Denne dekker spansk veterinær og administrative kostnader i LGAncce. Vi må selv dekke flyreise, overnatting, mat og reiser innenlands for veterinæren. Kostnaden på dette fordeles på de hestene som er påmeldt. Denne summen etterfaktureres hver enkelt.

Norsk P.R.E. avlsforening
v/ Kåre Liadal,
Liadalsvegen 882,
6152 Ørsta

E-post info@prenorge.no

Org. nummer 994 050 508
Kontonummer 1503.12.96622