Norsk P.r.E. avlsforening

Pura Raza Española

logo-M

Om avlsvurdering

AVLSVURDERING 2023

Veterinær Miguel Tovar Sánchez var i Norge 13.-15.juni.

Avlsvurderingen foregikk som følger:

 • 13. juni  i Trondheim hos Annikken Ottesen (3 hester)
  Adresse: Storsvedalen 54, 7510 Skatval
 • 14. juni  i Bodø hos Liss Mari Johansen (4 hester)
  Adresse: Naurstadveien 488, 8050 Tverlandet
 • 15. juni hos Linn Lundgren i Hokksund (11 hester)
  Adresse: Vinsvoldveien 123, 3302 Hokksund

HVA ER AVLSGODKJENNING?

Alle PRE hester som skal avles på må være avlsgodkjente av en spansk, autorisert veterinær i LG Ancce (stamboken). Hesten må være fylt 3 år før den kan vurderes. Om ikke både hoppe og hingst er avlsgodkjent, vil ikke føllet bli registrert som PRE. Du trenger også avlsgodkjenning for å delta på championat dersom hesten er eldre enn 4 år (gjelder ikke vallaker).

I Norge foregår avlsvurderingen (basis avlsgodkjenning) én gang i året. Det er stamboken i Spania som styrer endelig tidspunkt for denne og hvem de sender til Norge, mens Norsk P.R.E Avlsforening kan påvirke datoen og tilrettelegge for en best mulig gjennomføring.

HVA SKJER PÅ SELVE AVLSVURDERINGEN?

Hesten skal vises i longe i alle tre gangarter og den skal stå i ro mens veterinæren tar mål (mange mål!)

HVORDAN GÅR JEG FREM FOR Å MELDE INN HEST TIL AVLSVURDERING?

Før du søker:

Du må ha opprettet stutterikode og fått tilgang til bestilling av tjenester fra stamboken (Access for Breeders på siden til LGAncce ). Har du ikke stutterikode, kan du lese her hvordan du skaffer deg det: http://prenorge.no/stamboktjenester/

SØKNAD OM AVLSVURDERING MELDES INN TIL LGANCCE OG AVGIFTEN BETALES VIA WEBEN:

(Instruks for denne prosessen finner du ellers her: https://www.lgancce.com/web/sites/default/files/pages_related_documents/206_ingles.pdf)

 • Videre logger du inn på ‘Access for Breeders’ på siden til LGancce og går til Payment for services (i venstre meny), velger service 206-> antall hester-> add payment -> close payment – og videre til ønsket betalingsmåte.
 • NB! Informer foreningen via en e-post til info@prenorge.no om din påmelding. Da blir det lettere for oss å komme med innspill til praktisk gjennomføring av avlsgodkjenningen.

HVA KOSTER AVLSVURDERING?

Prisen for avlsvurdering er todelt: En fast avgift betales ved påmelding til LGancce (€85,-pr hest). Denne dekker spansk veterinær og administrative kostnader i LGAncce. Vi må selv dekke flyreise, overnatting, mat og reiser innenlands for veterinæren. Kostnaden på dette fordeles på de hestene som er påmeldt. Denne summen etterfaktureres hver enkelt.

Norsk P.R.E. avlsforening
v/ Kåre Liadal,
Liadalsvegen 882,
6152 Ørsta

E-post norskpreavlsforening@gmail.com

Org. nummer 994 050 508
Kontonummer 1503.12.96622