Norsk P.r.E. avlsforening

Pura raza española

logo-M

Championater

Regler for championatet finner du her. 

Informasjon om rideprøve som utføres av 4-åringer finner du her.

Informasjon om rideprøve som utføres av 5-åringer og eldre finner du her.

Kart over Starum området finner du her.

Resultatlister fra tidligere år:

Campeonato 2019

Stor takk til våre sponsorer til 2019 championatet!

Campeonato 2018 er over- takk til alle!

Starum , Norsk Hestesenter 8.-9.september 2018

For en helg, og for et oppmøte! Styret vil igjen takke alle deltagere på to- og fire ben. Selv om det ble noe regn, så la ikke det demper for stemningen! Tenk at vi to år på rad har kunnet arrangere utstilling og avlsgodkjenning. Det krever en god del planlegging og jobb bak en slik helg.. Dommer og veterinær blir fløyet inn fra Spania. Vil minne alle medlemmer om at vi får det til på dugnad, og for at vi ønsker å fremme den spanske hesten her i Norge Men det er virkelig verd det, og det bærer også frukter. Medlemstallet øker litt etter litt og antall PRE-hester øker i Norge. Vi er heldige som fremdeles har Kåre Liadal med som «president». Han er god i spansk, kan reglene og holder i alle trådene. Aasta var tolk og høyre hånd for dommeren. Og jernkvinnen Guro Hansen stilte uten hest i år, men med sin fire uker gamle baby. Benedicte har jobbet masse med samarbeidet med Starum, overnatting, osv. Litt av en kabal vil jeg tro!

I år hadde vi deltagerrekord på antall påmeldte hester, og hestefolk fra hele Norge var igjen samlet. For flere var det første gang på championat. Andre er «veteraner» å regne. Vi hadde igjen flotte hester og hyggelige gjester fra Danmark. I år fikk Belinda og Lopez IV litt hardere konkurranse. Vi ønsker dem lykke til på Sicab i Sevilla.

Helgen startet med avlsgodkjenning 5.-6.sept. Veterinær vurderte 13 hester og alle gikk gjennom nåløyet. Se her for bilder.

Fredag ble det holdt årsmøte, og vi var en del samlet til middag på kvelden. Praten gikk løst rundt bordet, og mange stiftet nye bekjentskaper. Tipper ikke alle sov nok like godt den natten!

Lørdag var alle 29 hestene i ilden foran dommeren Agustín Aragón Domínguez, hvor morfologi (eksteriør) og bevegelser ble nøye vurdert. Dette teller 75% for vallaker og hingster, men 100% for hoppene. Stemningen var preget av spenning, men først og fremst positive vibber i stallene på Starum. Hestene ble stelt og vist frem velstelte og pene. Lørdagen ble avsluttet med langbord og nydelig tapas for påmeldte.

På søndag ble rideprøvene gjennomført, og spesialpremiene utdelt. Dommeren vurderer «funksjonalitet» (ridbarhet), og det teller 25% for hingstene og vallaker. Hopper viser frivillig rideprøve, og vi var heldige og fikk se to 5/6års hopper i år. Etter tradisjon blir sjeldent hoppene brukt til annet enn avl i Spania. Her i Norge ser mange nytten og gleden av å kunne kombinere avl og brukshest.

Håper med dette vi ser deg og eventuelt hesten din på Campeonato 2019.

Starum er booket, så hold av helgen 14.-15. september 2019.

Resultater, bilder og video fra Campeonato 2018 finner du her: www.concursosancce.com/public/concurso/2018039/

PS. Har du bilder fra helgen må de gjerne legges i dette albumet.

Siri Ane Stramrud, styremedlem Norsk PRE avlsforening

Campeonato 2017

Vi i styret takker alle som bidro til at Campeonato Starum 2017 ble et vellykket arrangement! Deltagere, publikum, sponsorer, Norsk hestesenter og frivillige var viktige brikker for å få til dette!

Norsk P.R.E. avlsforening
v/ Kåre Liadal,
Liadalsvegen 882,
6152 Ørsta

E-post info@prenorge.no

Org. nummer 994 050 508
Kontonummer 1503.12.96622